2016. november 20., vasárnap

TESZT - Dove Purely Pampering Sweet Cream and Peony tusfürdő

Egy shoppingos posztban írtam először erről a tusfürdőről. Nos, azóta már eltelt egy kis idő, így be tudok számolni a tapasztalataimról nektek. 


Elöljáróban annyit, hogy szeretem a Dove termékeket, annak ellenére, hogy nem natúrkozmetikumok. Dezodorban már régóta csak Dove-okat használok. Igaz, hogy izzadásgátló hatása nem nagyon van (mint ahogy egyiknek sem), viszont az illatuk többnyire nagyon jó. De erről majd máskor, elvégre ez most egy tusfürdő teszt ;)


A csomagolásban nincs semmi extra, a szokásos Dove - féle kinézetet kapjuk. Magyarra fordítva "édes krém és bazsarózsa" illatú. Valóban nagyon kellemes, már a boltban megtetszett. Elég intenzív és édes illat, szóval aki nem szereti az ilyesmit, az inkább próbálkozzon mással. Én viszont rajongok az ilyen aromákért, szóval nem volt kérdés, hogy kipróbálom :)



Maga a tusfürdő halványlila színű, és a márkától megszokott krémtusfürdő állag, ami azt jelenti hogy elég sűrű. Valaki ugyan ezt nem szereti, de nekem kifejezetten tetszik, hiszen a habja is tömény, sűrű hab, nem pedig az a vizesebb állag, ami hamar feloldódik. Kevés is elég belőle, fürdőrózsával szépen fel lehet habosítani. Az illata némileg megváltozik a bőrön, már nem olyan intenzíven édes, sőt, némi "műanyag illat" is előjön, ami nem túl zavaró, de azért érezhető. Sajnos azonban így sem tartós. Miután végzek a zuhanyozással, és megtörülközök, már egyáltalán nem érzem magamon, sőt a fürdőben sem. Ez egy kicsit csalódást okozott, jobban szeretem az olyan tusfürdőket, amiknek hosszan tartó az illata.

A bőrömre különösebben nincs hatással. Nem szárítja jobban (amúgy is szinte minden nap kell testápolóznom), de nem is hidratálja. Igazából egy jó illatú és állagú, de teljesen átlagos tusfürdő, ami a célnak ugyan megfelel, de a kategóriájában semmi kiemelkedőt nem nyújt.



Összegezve:

Ami tetszett: finom illat, sűrű állag, jól habzik, sokáig kitart, mert kevés kell belőle
Ami nem tetszett: sajnos hamar elmegy az illata
Újravenném? Valószínűleg igen


Pontszám: 4/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése