2016. november 28., hétfő

TESZT - Balea Arctisztító Hab Kasmír Kivonattal

Egy jó arctisztítót találni körülbelül akkora kihívás, mint megfelelő alapozót. Sok mellényúlás, még több próbálgatás után találjuk csak meg azt a terméket, ami valóban megfelel az elvárásainknak. Nemrég egy shopping posztban írtam erről a szerzeményemről. Most eljött az ideje egy tesztnek.





Nézzük, mit ír a címke: "A lágy textúrájú arctisztító hab vízzel vegyítve kíméletesen és alaposan megtisztítja a bőrt a sminktől, szennyeződésektől és az egyéb lerakódásoktól - minden bőrtípusra alkalmas. A kasmír kivonat kíméletesen tisztít, és bársonyos bőrérzettel ajándékozza meg. A B5 provitamint tartalmazó hidratáló formula védi a bőrt a kiszáradástól."

Itt pedig álljunk is meg egy pillanatra. A leírás ugyanis pontatlan, hiszen ez nem arctisztító hab, hanem habzó arctisztító. Ugyanazok a szavak, mégis más a jelentés. Ez két külön kategória, nem keverendő össze. És hogy mi a különbség? 
Nos: 

  • az arctisztító hab (mint például a Balea és az Alverde termékei), víz színű és állagú, mindig pumpás flakonban találkozhatunk vele. A pumpálással rögtön hab képződik, már ebben az állapotban jön ki a kezünkbe. Ez egy lágy, vizes hab, könnyen feloldódik. Kb. olyan, mint ami a habfürdőknek is van. Előnye, hogy állagából adódóan a nem tömíti el a pórusokat, és könnyű lemosni, nem hagy réteget maga után. Mivel kicsit szárít, így zsíros bőrre ajánlott inkább. Hátránya, hogy ha a pumpa tönkremegy (az Alverdéé bizony hajlamos), akkor nem tudjuk használni, hiszen a pumpa nélkül nem habzik fel, csak folyadék jön ki a flakonból. 
  • a habzó arctisztító pedig lehet tubusos vagy pumpás csomagolásban. Krém állagú, és csak akkor fog habzani, ha a nedves tenyerükben összedörzsölgetjük. Tömény, sűrű habot képez, de nem annyit, mint az előbbi. Tisztító hatásra talán kicsit hatékonyabb, de alaposan le kell mosni, mert hajlamos eltömíteni a pórusokat. Száraz bőrűeknek ez ajánlott inkább, mert jobban hidratál, nem annyira szárítja a bőrt. 


Most, hogy tisztáztuk, hogy valójában egy habzó arctisztítót látunk, térjünk rá konkrétan a termékre. A csomagolása annyiban különbözik a képet látottól, hogy nem rózsaszín, hanem inkább lila - fehérA lemosásnál viszont oda kell figyelni, mert a sűrű krémes állaga bizony ragaszkodik a bőrhöz, de a jó meleg víz szépen leszedi. Hideg vízzel még nem próbáltam.
színű (a shoppingos posztban láthatjátok is). Az állaga az előbbiek alapján valóban egy sűrű krém, ami kicsit fényes, gyöngyház színű. Az illata elég erőteljes. Nem is tudnám hirtelen mihez hasonlítani, talán valamelyik hajfestékre emlékeztet. Nedves tenyérrel használva, gyorsan felhabzik, bár alaposan el kell dörzsölni, hogy ne maradjon darabos. Szerintem kellően alaposan tisztít, a sminket is jól leszedi.

Előtte az Alverde arctisztító habját használtam, és azt vettem észre, hogy mióta áttértem erre a termékre, már nem kell minden arcmosás után krémeznem, ugyanis nem szárítja a bőrömet. Az Alverde után mindig hámlott az orrom és a szám környéke, valamint a homlokon. Nos, ez ennél a terméknél megszűnt. Vegyes típusú bőröm van, egyaránt vannak benne csontszáraz, és zsírtól tocsogó részek is. Ez sok problémát jelent az arcápolásban. Ez az arctisztító viszont ügyesen eltalálja az egyensúlyt. A száraz részek nem hámlanak, a zsírosak pedig nem fényesednek 1 órával tisztítás után. Igaz, hogy most tél van/lesz, ilyenkor mindig szárazabb a bőröm, extra hidratálást igényel. Nyáron lehet, hogy már túl sok lenne neki ez a sűrű krém, de ezt majd csak akkor fogom megtudni, ha kipróbálom ;) Ha Krémmánián megnézzük az INCI listáját, akkor láthatjuk, hogy elég barátságos. Viszonylag kevés összetevő, annak is a nagy része zöld pöttyös.

A kiszerelése 100 ml, és ha jól emlékszem 699 Ft volt, ami egyáltalán nem sok érte.

Szó mi szó, engem meggyőzött, remek kis termék.


Összegezve:
Ami tetszett: az illata, az ára, megfelelően tisztít, nem szárít
Ami nem tetszett: kár, hogy csak 100 ml, kb. 2 hete használom, de már több mint a fele elfogyott. Árulhatnák nagyobb kiszerelésben is.
Újravenném? Nem kérdés, mindenképpen!



Pontszám: 5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése