2016. december 6., kedd

TESZT - Cien SOS kézkrém

Nemrég vásároltam ezt a terméket, és most már elég ideje használom ahhoz, hogy megszülethessen róla ez a teszt. Azt már a vásárlós posztban is leírtam, hogy ha nem lett volna Krémmánián a havi kedvencek közt ez a krém, akkor biztosan nem vettem volna meg, ugyanis eléggé ódzkodok a noname olcsó kozmetikumoktól. Ez a teszt azonban azt bizonyítja, hogy bizony a pénztárcabarát termékek közt is vannak egészen jó darabok.



A Cien név a Lidl sajátmárkás kozmetikumait jelöli, így értelemszerűen csak ezekben az üzletekben juthatunk hozzá. Egy sima, fehér, letisztult csomagolást kapunk, benne 75 ml-nyi krémmel. A leírás szerint különösen száraz bőrre való. Nos, nekem ez megvan, telente rettenetesen száraz és repedezett a kezem, és előjön az ekcémám is. Ezek miatt a kis vörös, viszkető foltok miatt a legtöbb krém is nagyon csíp, emellett szinte semmit sem használ. Beszívja, és ugyanolyan száraz lesz utána.

Erre a krémre a "nagyon alap" a legjobb jellemző. Mindenféle extra dolgot kihagytak belőle, az INCI listán is látható, hogy mindössze 8 összetevőt tartalmaz. Értem ezalatt, hogy nem színes (félig átlátszó, halvány fehéres talán a legjobb leírás rá), nem csillog, és teljesen illatmentes. Az állaga viszont annál töményebb. Ez egy nagyon zsíros, sűrű krém, de hát ilyen kell a száraz bőrre, nem igaz? 

Emiatt az állag miatt viszont az adagolásra nagyon ügyelni kell. Csak leheletvékony rétegben szabad felkenni (ezt sem szívja be gyorsan a bőr), mert ha elsokalljuk, akkor bizony az egész kezünk tiszta ragacs lesz még órák múlva is. Engem pedig ez iszonyatosan zavar, utálom ha zsíros, vagy bármilyen a kezem, ezért naponta sokszor mosom (valószínűleg ennek köszönhetem a száraz bőrt is :D ).

Kétféleképpen szoktam alkalmazni ezt a terméket. Az első, amit feljebb is írtam, hogy napközben, ha érzem, hogy már nagyon húzódik, fáj a kezem (vagyis SOS segítség kell neki :D ), nagyon vékony rétegben bekenem a kritikus részeket, és várok kb fél órát, amíg beszívódik. Viszont ennél sokkal hatásosabb, ha éjszakára használom. Ilyenkor viszont nem spórolok vele, jó vastagon bekenem vele mindkét kezem, és utána vékony pamutkesztyűt húzok, hogy az ágynemű ne legyen foltos. Reggelre teljesen eltűnik a krém (esetleg csak az ujjaim között marad egy kevés), és pihe - puha lesz a bőröm.

Mikor először láttam, nem akartam elhinni! Tényleg képes arra egy alig több, mint 300 forintos kézkrém, hogy hidratálja az extrém száraz kezemet??? És úgy tűnik, képes, hiszen azóta minden héten legalább 2-3x bekenem éjjelre, és kb. minden másnap nappalra is használok egy keveset, és bizony azt kell mondanom, hogy sokat javult a kezeim állapota! Persze még mindig sokszor száraz és húzódik, főleg ha sok víz és tusfürdő/szappan/mosogatószer éri. De aztán ez a kis tubus tényleg SOS segítséget nyújt, és megszünteti ezt a kellemetlen érzést. Ja és ami nagyon nagy plusz pont számomra: egyáltalán nem csíp! Az ekcémámat is mérsékelte. Ez eddig egyedül talán a gyógyszertári babakrémnek sikerült.

Azt kell mondanom, ez a termék meggyőzött. Hiába olcsó, a hatása van olyan jó, mint akár egy Neutrogena, vagy másik drágább kézkrémnek. Persze nem hiszem, hogy Cien - fan leszek ezután, de el kell ismernem, hogy ez a termékük meglehetősen jó. Nem csak ígérgeti, hogy segít a száraz kezeken, hanem tényleg be is tartja. Az összetevőivel sincs különösebb gond, úgyhogy ez egy bestbuy termék mindenféle szempontból. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki hozzám hasonlóan küzd a száraz, ekcémás kézfejekkel.


Összegezve:

Ami tetszett: tényleg nagy mértékben javít a száraz kezeken, olcsó
Ami nem tetszett: lehetne egy kis illata
Újravenném? biztosan újra fogom!


Pontszám: 5/5


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése